eMail: Flag NL Sign inSign in
Menu

Veldtest

Onze ervaring ... is onderdeel van één van de belangrijkste wetenschappen

Landbouwkunde is een multidisciplinair vakgebied dat zich bezighoudt met de toepassing van wetenschappelijke principes in de landbouw. Deze studie richt zich vooral op disciplines als biologie, scheikunde, natuurkunde, geologie, bodemkunde, ecologie, economie, sociologie, ethiek, engineering, landschapsarchitectuur en vormgeving.
Het is een set van technieken en technologieën bedoeld om de activiteiten die deze kennis gebruiken efficiënter te maken
Landbouwkunde als wetenschap bestudeert ook de gevolgen van het misbruik van bepaalde technieken. We kunnen deze wetenschap als volgt definiëren: "een toegepaste wetenschap die kennis, methoden en technieken bestudeert en toepast om gewasopbrengsten te optimaliseren en om de kwaliteit van landbouwproducten te verbeteren, met behulp van technologieën die milieuvriendelijk en rendabel zijn en die geen negatieve invloed hebben op de gezondheid van de consument." Het onderzoeken en in praktijk toepassen van wetenschappelijke kennis uit verschillende kennisgebieden maakt de landbouwkunde een belangrijke studie. De toepassing van agrarische technieken vereist kennis van de basisprincipes van experimenten en onderzoek.

Het testen van het idee.

We waren erg enthousiast over ons nieuwe idee, maar we zijn niet naïef. We waren ons bewust van de problemen om natuurlijk gras goed te laten groeien in de bestaande systemen. Daarom hebben we vele experimenten uitgevoerd om de groei van natuurlijk gras gedurende het seizoen te bestuderen.

De resultaten hebben ons laten zien dat de wortels goed de diepte in groeien en het gras gezond is als de wortels kunnen ademen.

Na de eerste tests uitgevoerd op ons bedrijf, stuitte Dr. Niko Sarris op twee soorten backing waar de wortels doorheen konden groeien, terwijl vele andere soorten die we hebben getest het slecht deden. Dr. Sarris was verbijsterd door de eerste resultaten en begreep meteen dat hij een belangrijke ontdekking had gedaan. Op zijn aanraden zette Eurogreen de tests voort met de aanleg van de eerste proefvelden in Betzdorf (Duitsland). Eurogreen is een internationaal bekend bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van natuurlijk gras. Dr. Sarris heeft 7 jaar gewerkt voor Eurogreen (1995-2001), waar hij het vak leerde en veel ervaring opdeed dankzij zijn samenwerking met vele experts op het gebied van natuurgras. Na een korte periode van groei werden de proefvelden belast met rollen voorzien van noppen, om belasting door sporters te simuleren. Na enkele weken werden de resultaten beoordeeld door deskundigen.

Testing PowerGrass in Betzdorf - DTesting PowerGrass in Betzdorf - D

Ondanks zijn achtergrond en ruime ervaring en ondanks het feit dat het een vinding betrof die een grote invloed zou hebben op de sector voor de komende 20 jaar, had Dr. Sarris moeite met het interpreteren van de resultaten van de tests.

Op zoek naar antwoorden wendde hij zich tot professor Claudio Di Prisco, hoogleraar Civiele Techniek, Geotechniek en Milieutechnologie aan de Hoge School van Milaan. Professor Di Prisco wijdde Dr. Sarris in in de geheimen van de vele geweven en niet-geweven materialen beschikbaar in de industrie, en hun toepassingen in de Geotechniek. Dit maakte het gemakkelijker voor Dr. Sarris om te begrijpen welke materialen al dan niet geschikt waren voor grasgroei.

Synthetic fibers protrude 20 mmSynthetic fibers protrude 20 mm

Op sportvelden moeten de synthetische vezels tenminste 20 mm boven het terrein uitsteken om bescherming te bieden aan het natuurlijke gras.

Ryegrass CrownRyegrass Crown

De kroon is het belangrijkste deel van een grasplant, waar nieuwe planten en wortels uit ontstaan.

Testing Geofill PG backgroundTesting Geofill PG background

Geofill PG is het resultaat van uitgebreide tests waarin zand gemengd werd met een groot aantal organische substraten.

Testing Geofill PG topsoilTesting Geofill PG topsoil

Geofill PG wordt aangebracht onder en boven de synthetische backing die speciaal is ontwikkeld voor PowerGrass, in een mix met verschillende inerte mineralen.

Ask for a free estimate, it's easy!

All fields are required!

» Privacy information notice (GDPR - European General Data Protection Regulation 679/2016)

The compilation and submission of this electronic form implies the acceptance of what is indicated in the Privacy Information Notice!

POWERgrass in the world

POWERgrass hybrid turf fieldPOWERgrass hybrid turf field

Synthetic turf fieldSynthetic turf field