eMail: Flag NL Sign inSign in
Menu

Velden in Natuurgras

Sportvelden in natuurgras ... de "sleutel" tot het onderhoud

Een paar landbouwkundige tips... leiden tot een geweldig resultaat.

In tegenstelling tot wat algemeen gedacht wordt, is het onderhoud van natuurgras geen onmogelijke opgave.

Een goed aangelegd grasveld dat regelmatig wordt onderhouden kan zonder problemen tot 25 uur per week bespeeld worden in de groeiperiode, die in het noorden van Italië loopt van maart tot eind november, en in het zuiden vrijwel het hele jaar.

Alles wat nodig is, is een goed drainagesysteem en een geschikt plantaardig substraat waarmee u bodemverdichting tegengaat en waarop gras een sterke mat kan vormen. De weerstand van het gras hangt af van de dichtheid van de grasmat en de ontwikkeling van het wortelstelsel. Regelmatig maaien, een goed beheer van het irrigatiesysteem, diepe beluchting van de bodem en een plan voor regelmatige bemesting zijn voldoende om ?uitstekende resultaat te verkrijgen.

De grasmat houdt de warmte in de grond en bevriest langzamer dan een kale bodem. Maar bij aanhoudende vorst* is het behouden van het speelveld de enige voorzorgsmaatregel die nodig is om het gras gezond te houden.

Bij sportvelden voor professioneel gebruik is het aan te raden om een ??verwarmingssysteem te leggen onder het substraat om vorstproblemen te vermijden. Het is voldoende om de bodem op een temperatuur van 1 °C te houden tijdens de winterperiode. In sommige gebieden zijn lange en regenachtige winters het hoofdprobleem, in andere zijn het hoge zomertemperaturen. In beide gevallen biedt het innovatieve Osmodrain systeem een oplossing dankzij de volgende functies:

  • Ondergrondse irrigatie met een waterbesparing tot 70% door minder verdamping bij irrigatie in de warme maanden,
  • Drainage door het effect van de onderdruk die het overtollige water in de ondergrond verwijdert en de grond droger maakt,
  • Beluchting door het pompen van lucht in de bodem, waardoor anaerobe biologische activiteit vermeden wordt, zuurstof wordt aangevoerd naar de wortels en gassen als methaan en kooldioxide worden verwijderd,
  • Al deze functies worden beheerd door een automatische regeleenheid.

Het onderhoud kunt u tegen relatief lage kosten aan een gespecialiseerde firma uitbesteden, omdat de operatie die het meeste kost, het maaien, nu geautomatiseerd kan worden. Met de CutCat maairobot maait u het gras 's nachts. In combinatie met een automatisch irrigatiesysteem, op afstand bedienbaar, is het nu uiterst simpel om een ??sportveld te beheren. Het maaien en irrigeren van een sportveld lijken eenvoudige ingrepen, die tot nu toe vaak aan vrijwilligers, meestal ouderen, werden overgelaten. Deze toegewijde personen zijn nog steeds nodig bij het automatisch maaien en irrigeren van het gras. Hun uitgebreide ervaring is juist van groot belang om voor een goed resultaat tegen lagere kosten.

Ook is de input van iemand met veel ervaring zeer belangrijk tijdens de ontwerpfase van een natuurlijk grasveld.

Verti-Drain is het ideale instrument om de bodem te beluchten, verdichting te elimineren, drainage te verbeteren en de ontwikkeling van de wortelgroei in de diepte te stimuleren. In de afgelopen 20 jaar is het uitgegroeid tot de beste bondgenoot van experts op het gebied van het professionele voetbalvelden, omdat de Verti-Drai de ideale omstandigheden voor grasgroei herstelt dankzij een betere beluchting van het groeisubstraat.

In deze link vindt u 10 ingrepen waarmee u een belasting van het speelveld tot 800 uur per jaar mogelijk maakt.

Vraag uw grasspecialist om een onderhoudsabonnement op één van deze twee niveaus, afhankelijk van het aantal uren van gebruik:

  • Standard Care voor een 3-sterren veld goed voor 15 uur* speeltijd per week
  • Intensive Care voor een 4-sterren veld goed voor 20 uur** speeltijd per week
  • <

* beter niet bij vorst te bespelen. Bevroren planten kunnen onomkeerbare schade lijden. Bovendien draineert de grond niet bij vorst, zodat er een overmaat aan water op het oppervlak blijft staan. Het speelveld is daardoor glad, gevaarlijk voor de spelers en de grasmat raakt nog gemakkelijker beschadigd.

** het aantal uren van mogelijk gebruik hangt af van het soort organisch substraat dat gebruikt is en het vermogen van dit substraat om regenwater absorberen. Spelen op een verdicht speelveld waarop water staat, is zeer slecht voor de grasmat. Het is van groot belang om een goede waterinfiltratie snel te herstellen.

PowerGrass is altijd beter dan natuurlijk gras.

De gemiddelde kosten per uur speeltijd, rekening houdend met zowel aanleg als onderhoud en op basis van 800 uur per jaar voor natuurlijk gras en 1.200 uur voor PowerGrass, zijn 46% lager voor een PowerGrass speelveld bij een 10-jarige afschrijving van de initiële investering en tot 36% lager bij een 20-jarige afschrijving. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom PowerGrass de beste uitvinding ooit is op het gebied van speelvelden.

Met de DrainMaster zorgt u voor micro-drainage waarmee water beter infiltreert tegen lage kosten.

Een tractor met frees en laserbesturing is ideaal voor het egaliseren van het sportveld met hoge snelheid en precisie.

Met een CutCat-maairobot bespaart u tijd en geld.

De Verti-Drain verhelpt de verdichting van het terrein en laat de wortels ademen

Ask for a free estimate, it's easy!

All fields are required!

» Privacy information notice (GDPR - European General Data Protection Regulation 679/2016)

The compilation and submission of this electronic form implies the acceptance of what is indicated in the Privacy Information Notice!

POWERgrass in the world

POWERgrass hybrid turf fieldPOWERgrass hybrid turf field

Synthetic turf fieldSynthetic turf field