eMail: Flag NL Sign inSign in
Menu

Hockey

Hockey wordt vooral op kunstgras gespeeld.

De speelbal is relatief klein, daardoor is een perfect vlak speelveld nodig dat dezelfde eigenschappen heeft als een fairway bij golf. Het gras is niet meer dan 12-15 mm hoog. Dit vereist een investering in professionele maaimachines, die op zich niet overdreven duur zijn maar die hoge onderhoudskosten met zich meebrengen.

Daarom wordt er vaak voor kunstgras gekozen met een grashoogte van 11 -13 mm en een ondergrond van zand, zodat het speelveld in goede conditie blijft zonder veel onderhoud.

Bovendien is een kunstgras mat met kort gras goedkoper dan het soort dat gebruikt wordt voor rugby en american football.

De bal rolt beter en het spel is sneller met precieze en korte passes.

Voor wedstrijden op hoog niveau moet men er echter rekening mee houden dat deze speelvelden veel water nodig hebben, zodat het verstandig is vooraf een inschatting te maken van de beschikbare hoeveelheid water, de waterdruk en het totale waterverbruik.

Ook is het zo dat veel spelers geklaagd hebben over een te hard veld na het spelen op dit type speelveld. De industrie is na enige jaren overgegaan op het leggen van een veerkrachtige laag onder het kunstgras om het speeloppervlak elastischer te maken. Zo'n veerkrachtige laag lijkt een goede oplossing, maar heeft te weinig dempend vermogen om het probleem te verhelpen en klachten, met name rugproblemen, te voorkomen.

PowerGrass is het beste speelveld ooit.

PowerGrass is de beste oplossing voor een natuurlijk sportveld dat is versterkt met kunstgras voor een belasting tot 1400 uur per jaar, zonder het risico van blessures veroorzaakt door het terrein.

Zorg er altijd voor dat u kiest voor een kwalitatief hoog, vlak, goed drainerend en goed onderhouden sportveld. Die keuze is erg gemakkelijk met PowerGrass. het speelveld is volledig bedekt met natuurlijk gras tijdens het groeiseizoen en wordt nauwelijks beschadigd tijdens wedstrijden. In de winter blijven de zoden op hun plaats omdat de wortels stevig aan de synthetische mat zijn verankerd. Bij zwaar gebruik tijdens de winter kan het gras op sommige stukken afsterven maar het speeloppervlak blijft vlak en bespeelbaar tot aan het einde van het seizoen. In het nieuwe groeiseizoen komen nieuwe sprieten op uit de bestaande kronen en zal het speelveld weer natuurlijk groen worden.

Geofill PG is een speciale organische bodemverbeteraar gemaakt voor hybride systemen. Het wordt gemengd met zand voor a) eenveerkrachtig speelveld dat voldoet aan alle eisen van de spelers en dat verdichting van de grond tegengaat, b) een betere beluchting en ideale luchtvochtigheid in de wortelzone, c) een isolerend effect dat zorg voor een koele omgeving op warme dagenen dat warmte vasthoudt in de winter, d) een veerkrachtige ondergrond die schokken opvangt en blessures tegengaat.

Beschikbare opties

U heeft tegenwoordig de keuze uit drie typen sportvelden die verschillen in het aantal speeluren en de vereiste deskundigheid van het onderhoudspersoneel:

  1. Natuurlijke grasvelden ...voor normaal gebruik tot 3 uur per dag.
  2. Kunstgras …voor intensief gebruik zonder grenzen.
  3. PowerGrass sportvelden…voor professionals maar toegankelijk voor iedereen en goed voor 6 uur belasting per dag.
  4. N.B.: liefhebbers van een natuurlijk speelveld kunnen nu spelen op een vlak veld waarop hockeyballen goed rollen dankzij een graslengte van slechts 15 mm, net als op een kunstgras mat maar met het comfort van een echt grasveld. De onderhoudskosten van PowerGrass zijn laag en vormen geen beletsel voor het aanleggen van een speelveld van hoge kwaliteit.

Field HockeyField Hockey

Hockey kan nu weer op natuurlijk gras worden gespeeld

Field HockeyField Hockey

Hockey op echt gras is koeler, natuurlijker en prettiger.

PowerGrassPowerGrass

Het gras ademt boven en onder de synthetische backing voor een sterke en gezonde groei.

We "testen" PowerGrass door onze kinderen er op blote voeten op te laten spelen. Dit laat zien hoeveel vertrouwen we in het systeem hebben.

Ask for a free estimate, it's easy!

All fields are required!

» Privacy information notice (GDPR - European General Data Protection Regulation 679/2016)

The compilation and submission of this electronic form implies the acceptance of what is indicated in the Privacy Information Notice!

POWERgrass in the world

POWERgrass hybrid turf fieldPOWERgrass hybrid turf field

Synthetic turf fieldSynthetic turf field