eMail: Flag NL Sign inSign in
Menu

Rugby

Rugby is een populaire sport in Italië. Wat alom gewaardeerd wordt, is wat velen de "derde helft" noemen: de gewoonte om samen met de tegenpartij een biertje te drinken na de wedstrijd.

Het speelveld is vrijwel gelijk aan het veld gebruikt voor voetbal en American football. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar rugby is niet erg belastend voor het speelveld. Hoewel de spelers in het algemeen zwaarder zijn, zijn de acties die worden uitgeoefend tijdens de wedstrijd niet zo schadelijk voor het veld als de slidings die we zien in voetbalwedstrijden.

Ook is de belasting niet geconcentreerd binnen bepaalde gebieden, zoals het doelgebied bij voetbal, maar is de slijtage vrijwel uniform verdeeld over het gehele oppervlak.

Het veld is daarom gemakkelijker te onderhouden dan een voetbalveld. In onze ervaring blijven rugbyvelden mooi met een minimum aan speciaal onderhoud.

Rugby wordt voornamelijk op natuurgras gespeeld, maar de eerste kunstgras speelvelden zijn ook al verschenen en er is een discussie gaande over dit onderwerp. Bron:Turf wars: natural grass is greener than synthetic turf

PowerGrass is het beste speelveld ooit.

PowerGrass is de beste oplossing voor een natuurlijk sportveld dat is versterkt met kunstgras voor een belasting tot 1400 uur per jaar, zonder het risico van blessures veroorzaakt door het terrein.

Zorg er altijd voor dat u kiest voor een kwalitatief hoog, vlak, goed drainerend en goed onderhouden sportveld. Die keuze is erg gemakkelijk met PowerGrass. het speelveld is volledig bedekt met natuurlijk gras tijdens het groeiseizoen en wordt nauwelijks beschadigd tijdens wedstrijden. In de winter blijven de zoden op hun plaats omdat de wortels aan de synthetische mat zijn verankerd. Bij zwaar gebruik tijdens de winter kan het gras op sommige stukken afsterven maar het speeloppervlak blijft vlak en bespeelbaar tot aan het einde van het seizoen. In het nieuwe groeiseizoen komen nieuwe sprieten op uit de bestaande kronen en zal het speelveld weer natuurlijk groen worden.

Geofill PG is een speciale organische bodemverbeteraar voor hybride systemen. Het wordt gemengd met zand voor a) eenveerkrachtig speelveld dat voldoet aan alle eisen van de spelers en verdichting van de grond tegengaat, b) een betere beluchting en ideale luchtvochtigheid in de wortelzone, c) een isolerend effect dat zorg voor een koele omgeving op warme dagenen dat warmte vasthoudt in de winter, d) een veerkrachtige ondergrond die schokken opvangt en blessures tegengaat.

Beschikbare opties

U heeft tegenwoordig de keuze uit drie typen sportvelden die verschillen in het aantal speeluren en de vereiste deskundigheid van het onderhoudspersoneel:

  1. Natuurlijke grasvelden ...voor normaal gebruik tot 3 uur per dag.
  2. Kunstgras …voor intensief gebruik zonder grenzen.
  3. PowerGrass sportvelden…voor professionals maar toegankelijk voor iedereen en goed voor 6 uur belasting per dag.
  4. N.B.: PowerGrass integreert volledig met natuurlijk gras. Het is daardoor mogelijk om alleen het middenveld, of beter het gehele speelveld, te versterken met PowerGrass en de randen tot aan de hekken in natuurgras te laten. Dit is veel goedkoper dan een volledig sportveld van kunstgras.

Rugby TackleRugby Tackle

Rugbyspelers vallen vaak. PowerGrass is veerkrachtig voor een "soft touch-down".

PowerGrassPowerGrass

Het gras ademt boven en onder de synthetische backing voor een sterke en gezonde groei.

We "testen" PowerGrass door onze kinderen er op blote voeten op te laten spelen. Dit laat zien hoeveel vertrouwen we in het systeem hebben.

Ask for a free estimate, it's easy!

All fields are required!

» Privacy information notice (GDPR - European General Data Protection Regulation 679/2016)

The compilation and submission of this electronic form implies the acceptance of what is indicated in the Privacy Information Notice!

POWERgrass in the world

POWERgrass hybrid turf fieldPOWERgrass hybrid turf field

Synthetic turf fieldSynthetic turf field