eMail: Flag NL Sign inSign in
Menu

American Football

American football is sterk in opkomst in Italië.

De sport vereist een speelveld dat vrijwel gelijk is aan het veld gebruikt voor rugby.

Het klinkt onwaarschijnlijk, maarAmerican Football is niet erg belastend voor het speelveld. Hoewel de spelers in het algemeen groter zijn en nog groter lijken door de indrukwekkende bescherming die ze dragen, zijn de acties die worden uitgeoefend tijdens de wedstrijd niet zo schadelijk voor het veld als de slidings die we zien in voetbalwedstrijden.

Ook is de belasting niet geconcentreerd binnen bepaalde gebieden, zoals het doelgebied bij voetbal, maar is de slijtage vrijwel uniform verdeeld over het gehele oppervlak.

American football wordt in Italië voornamelijk gespeeld op natuurgras voetbalvelden, maar de eerste velden van kunstgras zijn ook al aangelegd. De groene industrie in de Verenigde Staten produceert een grotere omzet dan de landbouw, en een groot deel van het onderzoek dat wordt uitgevoerd door vooraanstaande universiteiten is online beschikbaar. De meeste andere landen zijn aangewezen op de persoonlijke ervaringen van greenkeepers en op een aantal kleine studies. Sommige van deze studies hebben aangetoond dat het risico en de ernst van blessures bij wedstrijden op kunstgras groter zijn dan bij het spelen op natuurlijk gras. (Bron: Kunstgras vs. natuurlijk gras: Wat u moet weten)

PowerGrass is het beste speelveld ooit.

PowerGrass de beste oplossing is voor een natuurlijk sportveld dat is versterkt met kunstgras voor een belasting tot 1400 uur per jaar, zonder het risico van blessures veroorzaakt door het terrein.

Zorg er altijd voor dat u kiest voor een kwalitatief hoog, vlak, goed drainerend en goed onderhouden sportveld. Die keuze is erg gemakkelijk met PowerGrass. Het speelveld is volledig bedekt met natuurlijk gras tijdens het groeiseizoen en wordt nauwelijks beschadigd tijdens wedstrijden. In de winter blijven de zoden op hun plaats omdat de wortels aan de synthetische mat zijn verankerd. Bij zwaar gebruik tijdens de winter kan het gras op sommige stukken afsterven maar het speeloppervlak blijft vlak en bespeelbaar tot aan het einde van het seizoen. In het nieuwe groeiseizoen komen nieuwe sprieten op uit de bestaande kronen en zal het speelveld weer natuurlijk groen worden.

Geofill PG is een speciale organische bodemverbeteraar voor hybride systemen. Het wordt gemengd met zand voor a) eenveerkrachtig speelveld dat voldoet aan alle eisen van de spelers en verdichting van de grond tegengaat, b) een betere beluchting en ideale luchtvochtigheid in de wortelzone, c) een isolerend effect dat zorg voor een koele omgeving op warme dagenen dat warmte vasthoudt in de winter, d) een veerkrachtige ondergrond die schokken opvangt en blessures tegengaat.

Beschikbare opties

U heeft tegenwoordig de keuze uit drie typen sportvelden die verschillen in het aantal speeluren en de vereiste deskundigheid van het onderhoudspersoneel:

  1. Natuurlijke grasvelden ...voor normaal gebruik tot 3 uur per dag.
  2. Kunstgras …voor intensief gebruik zonder grenzen.
  3. PowerGrass sportvelden…voor professionals maar toegankelijk voor iedereen en goed voor 6 uur belasting per dag.
  4. N.B.: PowerGrass integreert volledig met natuurlijk gras. Het is daardoor mogelijk om alleen het middenveld, of beter het gehele speelveld, te versterken met PowerGrass en de randen tot aan de hekken in natuurgras te laten. Dit is veel goedkoper dan een volledig sportveld in kunstrgras aan te leggen.

Football HelmetsFootball Helmets

Veiligheid voor alles

PowerGrassPowerGrass

Het gras ademt boven en onder de synthetische backing voor een sterke en gezonde groei

We "testen" PowerGrass door onze kinderen er op blote voeten op te laten spelen. Dit laat zien hoeveel vertrouwen we in het systeem hebben.

Ask for a free estimate, it's easy!

All fields are required!

» Privacy information notice (GDPR - European General Data Protection Regulation 679/2016)

The compilation and submission of this electronic form implies the acceptance of what is indicated in the Privacy Information Notice!

POWERgrass in the world

POWERgrass hybrid turf fieldPOWERgrass hybrid turf field

Synthetic turf fieldSynthetic turf field