eMail: Flag NL Sign inSign in
Menu

Voetbal

Voetbal: de populairste sport ter wereld

Voetbal is een eenvoudig spel en dat is één van de redenen waarom het is uitgegroeid tot de populairste sport ter wereld.

Voor het WK van 1990 in Italië zijn nieuwe, kwalitatief hoge grasmatten gelegd in 10 stadions. Na het toernooi bleef de sport groeien in Italië. Overheden hebben geïnvesteerd in nieuwe sportvelden of hebben bestaande speelvelden vervangen door nieuwe natuurgrasmatten. Er zijn gespecialiseerde bedrijven opgezet voor het speciaal onderhoud van speelvelden, in samenwerking met vrijwilligers van sportverenigingen. Samen zorgden ze ervoor dat de speelvelden ook nu nog in goede conditie zijn.

Mede dankzij deze hoogwaardige speelvelden werd de sport steeds populairder. Hierdoor werden de velden echter steeds meer gebruikt en trad vaak verdichting van de grond op, waarna het gras afstierf na slechts enkele wedstrijden. Er werden speciale machines ontwikkeld om verdichting tegen te gaan en drainage te verbeteren. Ook werden er grassoorten geselecteerd die beter tegen hoge belasting en moeilijke groeiomstandigheden konden, om speelvelden meer uren per jaar te kunnen gebruiken.

Diverse stadions gingen over tot het aanbrengen van een substraat van zand en organisch materiaal onder het speelveld. De nieuwe onderlaag werd gecombineerd met 1 of 2 drainagelagen en een systeem van drainagebuizen in geulen gevuld met steenslag, zoals ook gebruikt door USGA Texas bij de aanleg van golf greens voor een betere waterinfiltratie en hogere bestandheid tegen slecht weer.

Al deze technieken verbeterden de kwaliteit van de speelvelden en het aantal uren dat velden belast konden worden steeg in sommige gevallen tot 600 uur per jaar. De onderhoudskosten stegen echter ook door deze ontwikkelingen.

Een toename in de belasting van speelvelden heeft in sommige gevallen geleid tot een sterke achteruitgang van het speelveld, dat vervolgens niet meer voldeed aan de eisen.

Later werden varianten op het normale voetbalspel geïntroduceerd met 5 of 7 spelers. Voetbal bleef groeien en er trad ook een verbreding op van het soort spelers: liefhebbers van het spel vanaf 5 tot 60 jaar gingen meedoen voor het plezier en voor de gezelligheid.

Dankzij de introductie van nieuwe synthetische vezels werd het mogelijk om nieuwe soorten kunstgras speelvelden te ontwikkelen die gemakkelijk waren te onderhouden. Tegenwoordig worden nog steeds hoogwaardige kunstgras matten gemaakt die bestand zijn tegen een bijna onbeperkte belasting. De groei van het voetbal werd mede mogelijk gemaakt door deze kunstgras speelvelden, die 7 dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar waren.

In een paar jaar tijd werden vele velden van kunstgras aangelegd in Italië, terwijl het aantal beoefenaars van de uiterst populaire en aantrekkelijke sport bleef toenemen.

Gespecialiseerde bedrijven (inclusief ons bedrijf) construeerden veel meer kunstgras dan natuurgras speelvelden door de jaren heen vanwege de noodzaak om de speelvelden meer dan drie uur per dag te gebruiken in elk soort weer, en om toernooien te spelen in de zomerperiode.

In 2005 introduceerde de amateur-afdeling van de Italiaanse Voetbalvereniging (FIGC-LND) nieuwe regels voor de aanleg van sportvelden van kunstgras. De meest recente versie van het reglement van november 2013 is strict en duidelijk: kunstgras speelvelden moeten in overeenstemming zijn met het reglement, anders worden ze niet goedgekeurd en kunnen teams er geen officiële wedstrijden op spelen.

De verordening voorziet in een verplicht onderhoudsplan gedurende tenminste drie jaar om een ??beter speeloppervlak te garanderen.

Het reglement is gericht op de aanleg van voetbalvelden van hoge kwaliteit met een vlak, goed drainerend en goed onderhouden speelveld.

Na enige jaren ervaring bleek dat velen niet tevreden waren met de velden van kunstgras. Sommigen deden een stap terug naar natuurlijke grasmatten, vooral wegens de lagere kosten en om gezondheidsproblemen voor de spelers te verminderen. Het werd duidelijk dat slechts in sommige gevallen sportvelden voor meer dan 1000 uur per seizoen werden gebruikt. Er werden vragen gesteld als:

  1. hoeveel uur is het niet echt nodig om een speelveld te gebruiken?
  2. is het nodig om het veld op hete dagen in de volle zon te belasten?
  3. welke kwaliteitseisen stellen we aan het speelveld?
  4. hoe is de return on investment, rekening houdend met het werkelijke aantal uren van gebruik per jaar?
  5. hebben spelers echt wel een voorkeur voor kunstgras?

PowerGrass is het beste speeloppervlak ooit.

Natuurlijk gras is het beste speelveld dat de minste blessures oplevert. Eventuele blessures zijn vaak het gevolg van een slechte conditie van het veld, vooral in de winter. Het is daarom logisch dat PowerGrass de beste oplossing is voor een natuurlijk sportveld dat is versterkt met kunstgras voor een belasting tot 1400 uur per jaar, zonder het risico van blessures veroorzaakt door het terrein.

Zorg er altijd voor dat u kiest voor een kwalitatief hoog, vlak, goed drainerend en goed onderhouden sportveld. Die keuze is erg gemakkelijk met PowerGrass. Het speelveld is volledig bedekt met natuurlijk gras tijdens het groeiseizoen en wordt nauwelijks beschadigd tijdens wedstrijden. In de winter blijven de zoden op hun plaats omdat de wortels stevig aan de synthetische mat zijn verankerd. Bij zwaar gebruik tijdens de winter kan het gras op sommige stukken afsterven maar het speeloppervlak blijft vlak en bespeelbaar tot aan het einde van het seizoen. In het nieuwe groeiseizoen komen nieuwe sprieten op uit de bestaande kronen en zal het speelveld weer natuurlijk groen worden.

Geofill PG is een speciale organische bodemverbeteraar voor hybride systemen. Het wordt gemengd met zand voor a) een veerkrachtig speelveld dat voldoet aan alle eisen van de spelers en dat verdichting van de grond tegengaat, b) een betere beluchting en ideale luchtvochtigheid in de wortelzone, c) een isolerend effect dat zorg voor een koele omgeving op warme dagen en dat warmte vasthoudt in de winter, d) een veerkrachtige ondergrond die schokken opvangt en blessures tegengaat.

Beschikbare opties

U heeft tegenwoordig de keuze uit drie typen sportvelden die verschillen in het aantal speeluren en in de vereiste deskundigheid van het onderhoudspersoneel:/p>

  1. Natuurlijke grasvelden ...voor normaal gebruik tot 3 uur per dag
  2. Kunstgras …voor intensief gebruik zonder grenzen.
  3. PowerGrass sportvelden…voor professionals maar toegankelijk voor iedereen en goed voor 6 uur belasting per dag.
  4. N.B.: PowerGrass integreert volledig met natuurlijk gras. Het is daardoor mogelijk om alleen het middenveld, of beter het gehele speelveld, te versterken met PowerGrass en de randen tot aan de hekken in natuurgras te laten. Dit is veel goedkoper dan een volledig sportveld in kunstgras aan te leggen.

Verbania 07 ott 2012Verbania 07 ott 2012

Voetbal is leuk en bevordert sociale integratie.

Verbania-VareseVerbania-Varese

Met PowerGrass kunnen ook amateurs het opnemen tegen professionals. Vriendschappelijke wedstrijd Verbania - Varese. Herfst 2012

Marcatura professionistaMarcatura professionista

Slidings worden vooral op natuurlijke speelvelden gemaakt.

Marcatura dilettanteMarcatura dilettante

Zonder natuurlijk gras zou deze actie nooit gemaakt zijn.

PowerGrassPowerGrass

Het gras ademt boven en onder de synthetische backing voor een sterke en gezonde groei.

We "testen" PowerGrass door onze kinderen er op blote voeten op te laten spelen. Dit laat zien hoeveel vertrouwen we in het systeem hebben.

Ask for a free estimate, it's easy!

All fields are required!

» Privacy information notice (GDPR - European General Data Protection Regulation 679/2016)

The compilation and submission of this electronic form implies the acceptance of what is indicated in the Privacy Information Notice!

POWERgrass in the world

POWERgrass hybrid turf fieldPOWERgrass hybrid turf field

Synthetic turf fieldSynthetic turf field