eMail: Flag NL Sign inSign in
Menu

Onderhoud

Speel beter! Speel veiliger! Spelen meer!

In het algemeen is regelmatig onderhoud de beste manier om een natuurlijk grasveld in een optimale conditie te houden tegen lagere kosten.

Met PowerGrass is er nog minder onderhoud nodig. De volgende 10 maatregelen zijn voldoende om het gras gezond en bestand tegen 1400 speeluren per jaar te houden.

Normaal onderhoud

 1. Maai het gras regelmatig tot een hoogte van 3-3,5 cm tijdens het speelseizoen en 5 cm in de rustperiode tijdens de zomer.
 2. Irrigeer regelmatig met lange tussenpozen om diepe wortelgroei te stimuleren. Tijdens de warmste maanden moet het gras bijna dagelijks besproeid worden, maar het is belangrijk om het vochtgehalte van de bodem laag te houden: hoog genoeg om het gras niet te laten verwelken maar beneden de "veldcapaciteit" om versterking van de celmembranen te stimuleren.
 3. Lijnen uitzetten met een lijnentrekkerLinogold en niet-giftige verf geschikt voor natuurlijk gras.
 4. Kleine gaten en zones waar veel slijtage plaatsvindt opnieuw inzaaien in kleine gaatjes geprikt in het groeisubstraat

Speciaal onderhoud

 1. Het gras verticuteren of beluchten om een te dikke viltlaag te verwijderen. Spelersacties zorgen voor een zekere mate van beluchting op PowerGrass. Indien nodig kunnen machines met veren in plaats van messen worden ingezet om schade aan de synthetische vezels die boven het oppervlak uitsteken te voorkomen. U kunt rustig eggen met dunne veren, en rollen met conische spijkers verhoogt de luchtcirculatie en dringt de viltlaag terug.
 2. Strooi zand op het veld om water beter te laten infiltreren; om het oppervlak droog te houden; om het gras net boven het oppervlak te beschermen en om gaten veroorzaakt door gebruik van het speelveld te vullen. Het aanbrengen van extra zand is niet altijd ideaal voor PowerGrass, aangezien het zand de neiging heeft om de synthetische vezels te "begraven". Maar meestal wordt de grasmat intensief gebruikt waardoor vilt geen groot probleem is. Als het toch nodig is om zand te strooien, is het aan te raden om na het strooien te verticuteren zodat een ??deel van het zand tegelijk met vilt wordt afgevoerd. Controleer het groeisubstraat regelmatig middels laboratoriumanalyse en gebruik kalk, indien nodig, om de pH neutraal te houden.
 3. De grond diep beluchten om verdichting te elimineren, drainage te verbeteren en wortelontwikkeling in de diepte te stimuleren. Op kleigronden, gebruik micro-drainagekanalen om waterinfiltratie te verbeteren. Dit is gemakkelijk met gebruik van de DrainMaster. In PowerGrass kunt u diepe beluchting toepassen met behulp van Verti-Drain met fijne of zeer fijne pennen, die de backing en bodem penetreren met een hoek van zo'n 80-85°. Geofill PG is ontworpen om de noodzaak van diepe beluchting te verminderen en onderhoudskosten te reduceren.
 4. Zo'n 5-6 keer per jaar bemesten met slow-release meststoffen. Gebruik meststoffen die gemakkelijk worden opgenomen om groei te stimuleren direct na het leggen van het grasveld en tijdens periodes van lage biologische activiteit. Denk eraan dat een overmaat aan stikstof het veld niet beschermt tegen een te hoge belasting.
 5. Zaai opnieuw op de bestaande grasmat om beschadigd gras te vervangen. Gebruik een roller met conische punten voor het zaaien. Zo boort u gaten in het groeisubstraat en bedekt u de zaden zonder de synthetische vezels te beschadigen.
 6. Bestrijd onkruid (één- en tweezaadlobbigen) met selectieve herbiciden; voorkom schimmelziekten door geregistreerde producten toe te passen. In PowerGrass heeft onkruid weinig kans omdat het gras wordt gezaaid in een speciaal geprepareerd substraat en niet in de bestaande grond. Maar in sommige gevallen kan het een probleem worden, vooral in gebieden met veel wind of als niet-gereinigd rivierzand wordt gebruikt. Bestrijd onkruid op dezelfde manier als op natuurgras speelvelden.
  PowerGrass is ontworpen voor intensief gebruik en heeft weinig tijd nodig om van eventuele schade te herstellen. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus het waterbeheer en de bemesting moeten altijd gericht zijn op het verhogen van de weerstand van het gras tegen schimmelziekten. Maar aarzel niet om geregistreerde producten te gebruiken als het weer de weerstand van het gras verlaagt. Raadpleeg een ervaren landbouwkundige om verrassingen te voorkomen en gebruik de aanbevolen dosering om geld te besparen en milieuschade tegen te gaan.

N.B.: voer geen onderhoud uit bij temperaturen boven de 35°C en gebruik het speelveld niet als het terrein bevroren is.

Ga naar pagina Download om onderhoudsschema's te downloaden na registratie.

Automatisch maaien met een CutCat geeft goede resultaten en verhoogt de dichtheid van de grasmat.

Een nieuw irrigatiesysteem in het San Siro-stadion vergemakkelijkt het waterbeheer, distribueert het water gelijkmatiger en levert besparing op.

De Verti-Drain gebruikt lange en dunne pennen om het terrein onder de backing te beluchten.

Gebruik een machine met conische punten om PowerGrass te beluchten en opnieuw in te zaaien

Ask for a free estimate, it's easy!

All fields are required!

» Privacy information notice (GDPR - European General Data Protection Regulation 679/2016)

The compilation and submission of this electronic form implies the acceptance of what is indicated in the Privacy Information Notice!

POWERgrass in the world

POWERgrass hybrid turf fieldPOWERgrass hybrid turf field

Synthetic turf fieldSynthetic turf field