eMail: Flag NL Sign inSign in
Menu

Installatie

De aanleg is eenvoudig maar moet worden toevertrouwd aan deskundigen op het gebied van natuurlijke grasvelden.

Een natuurlijke grasmat aanleggen is moeilijker dan het lijkt. Veel mensen denken dat het voldoende is om de grond te effenen en gras te zaaien, waarna de natuur de rest doet. De werkelijkheid is echter anders. Speelvelden worden intensief gebruikt en vaak in de regen. Om wedstrijden niet te hoeven stilleggen, zijn velen overgegaan tot het gebruik van een ondergrond van zand met organische toevoegingen. PowerGrass volgt deze filosofie, maar met technologische toepassingen die tot veel betere resultaten leiden, met meer comfort en veiligheid aan de spelers.

Om deze resultaten te bereiken, dienen PowerGrass speelvelden door deskundigen in natuurlijk gras en kunstgras te worden aangelegd.

De gebruikte machines moeten licht zijn om verdichting van het terrein te voorkomen.

Voor de aanleg van een speelveld op elk soort ondergrond moeten de volgende stappen worden gevolgd:

  1. reinig en egaliseer de ondergrond in twee tot vier vlakken;
  2. installeer een irrigatiesysteem met 24 sproeikoppen voor een normaal voetbalveld;
  3. graaf een drainagegeul rond het veld en leg hier drainagepijpen in. Vul de geul met steenslag;
  4. graaf diagonale drainagekanalen over het oppervlak van het veld. Ook hier worden drainagepijpen ingelegd en bedekt met steenslag.;
  5. zorg voor microdrainage met behulp van deDrainMaster, of beter, leg een homogene laag van 8 cm steenslag;
  6. leg vervolgens een laag van zo’n 8 cm drainerend organisch materiaal, een mix van kwartszand en Geofill PG. Deze laag ondersteunt het kunstgras en is ook geschikt voor de groei van natuurlijk gras;
  7. hierop komt de speciale ademende synthetische mat, die gevuld wordt met een mengsel van kwartszand en Geofill PG met een homogene dikte van ongeveer 3 cm;
  8. zaai en bemest volgens de juiste producten;
  9. follow-up service door experts in het verzorgen van natuurlijke grasmatten.

Tijdens de aanleg is het belangrijk om op details te letten zoals a) een gelijkmatige egalisering en aanstamping van het terrein en een lichte hellingsgradiënt in alle onderliggende lagen om overtollig regenwater gemakkelijk af te laten vloeien; dit voorkomt depressies in het terrein waar water stagneert en gras slecht groeit; b) het eenvoudig uitrollen van de rollen kunstgras waarbij de rollen goed aan moeten sluiten zonder ruimte tussen de naden en zonder overlappingen en c) het vullen van de kunstgras laag met een mengsel van zand en Geofill PG, waarbij zorgvuldig moet worden geharkt en geveegd zodat alle synthetische vezels boven het substraat uitsteken en niet bedekt blijven; op die manier zorgen de synthetische vezels voor een optimale bescherming voor de groei van het jonge gras.

Mix en verdeel het groeisubstraat, dat enigszins vochtig moet zijn om het substraat goed met het zand te laten mengen. Verdeel het substraat zorgvuldig, herhaaldelijk en in kleine hoeveelheden tegelijk. Veeg en hark zodat het over de gehele backing verspreid wordt en alle synthetische vezels boven het substraat uitsteken.

Een trekker met frees en laser controle is perfect voor het egaliseren van het veld met extreme snelheid en precisie.

Irrigatie is nuttig om het substraat te stabiliseren voordat de kunstgras mat gelegd wordt en om een goede basis te vormen voor het zaaien of het leggen van zoden.

PowerGrass with GeofillPowerGrass with Geofill

De synthetische vezels steken boven het groeisubstraat uit. Ze zorgen voor een stabiele ondergrond en beschermen de kronen van het natuurgras.

Ask for a free estimate, it's easy!

All fields are required!

» Privacy information notice (GDPR - European General Data Protection Regulation 679/2016)

The compilation and submission of this electronic form implies the acceptance of what is indicated in the Privacy Information Notice!

POWERgrass in the world

POWERgrass hybrid turf fieldPOWERgrass hybrid turf field

Synthetic turf fieldSynthetic turf field