eMail: Flag NL Sign inSign in
Menu

Intellectuele eigendom

Experts zijn nu zeker: alleen PowerGrass maakt een evenwichtige symbiose van natuurlijk gras en kunstgras mogelijk, met veel wederzijdse voordelen.

In 2011 vond Dr. Niko Sarris de oplossing die spoedig de manier waarop sportvelden worden aangelegd zou veranderen. Ondanks zijn jarenlange ervaring op het gebied van natuurlijk gras en kunstgras liep hij tegen talloze problemen aan die overwonnen moesten worden om uiteindelijk het Powergrass-systeem te realiseren.
Dr. Sarris was zich bewust van de waarde van zijn vinding en vroeg Europees octrooi aan in het begin van 2012; een jaar later volgde een octrooiaanvraag voor de rest van de wereld.

Hybride grasvelden zijn geen nieuwe uitvinding. Het eerste systeem werd gepatenteerd in 1990 in Nederland en er volgde een ander systeem in 1993 in de Verenigde Staten. In Italië zijn hybride velden meerdere malen gebruikt in het San Siro-stadion, in Novara en recentelijk in het stadion van Bergamo. Bovendien zijn verschillende trainingsvelden aangelegd bij grote clubs als A.C. Milan.

Voor de ontwikkeling van PowerGrass hebben we al deze speelvelden goed bestudeerd. We hebben ook gekeken naar de eigenschappen van oudere systemen die mogelijk geschikt waren om natuurlijke gras te versterken.

Een voor de hand liggend aspect dat desondanks vaak over het hoofd wordt gezien, is het feit dat gras niet goed groeit op kunstgras. Op het eerste gezicht lijkt het een onmogelijke symbiose.

Daarom denken velen dat hybride systemen niet doen wat ze beloven en in sommige gevallen is er zelfs sprake van oplichting. Andere hybride systemen werken een tijdje, maar al spoedig beginnen de problemen.

In sommige gevallen gaat het mis zodra de gewenste grasdichtheid is bereikt en de weersomstandigheden verslechteren.

In andere gevallen wordt de ondergrond na twee of drie jaar te hard en te dicht voor de natuurlijke grasmat, die dan afsterft.

Ook komt het voor dat spelers beginnen te klagen over de hardheid van het veld, waarna het personeel vaak gedwongen is om de VertiDrain in te zetten met grote regelmaat. Dit leidt dan weer tot schade aan de natuurlijke grasmat.

De juiste balans aanhouden om het gras goed te laten groeien tussen de synthetische vezels is uiterst lastig, en daardoor duur.

PowerGrass is de oplossing!

De kern van PowerGrass is een synthetische grasmat op een speciaal ontwikkelde backing die niet biologisch afbreekbare is en goed ademt en draineert over het gehele oppervlak. De driedimensionale structuur van de backing met daarop de synthetische vezels vormt een enorm aantal poriën waar de wortels doorheen kunnen groeien tot in de speciale plantaardige onderlaag, terwijl ze kunnen blijven ademen.

PowerGrass en Geofill PG

Geofill PG is een gepatenteerde organische bodemverbeteraar die de uitvinding van PowerGrass compleet maakt. Het bestaat uit een mengsel van 100% organisch materiaal van plantaardige oorsprong gebaseerd op kokos en kurk, vermengd met kwartszand. Het mengsel wordt op en onder de synthetische backing aangebracht, waardoor een substraat ontstaat dat ideaal is voor het gras en voor de spelers.

Niko SarrisNiko Sarris

Niko Sarris heeft altijd gezocht naar innovatieve oplossingen die kwaliteit combineren met besparingen. Met zijn ruime ervaring op het gebied van natuurlijk gras en kunstgras was het geen verrassing dat hij de beste oplossing zou vinden.

Radici PowerGrassRadici PowerGrass

Het resultaat? Een prachtig, diep wortelstelsel dat zonder problemen door de backing groeit.

Ask for a free estimate, it's easy!

All fields are required!

» Privacy information notice (GDPR - European General Data Protection Regulation 679/2016)

The compilation and submission of this electronic form implies the acceptance of what is indicated in the Privacy Information Notice!

POWERgrass in the world

POWERgrass hybrid turf fieldPOWERgrass hybrid turf field

Synthetic turf fieldSynthetic turf field